piątek, 20 kwietnia 2012

Otrębowa owsianka z bananem i grejpfrutem


Składniki:

250-300ml chudego mleka
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka otrębów żytnich
1 łyżka otrębów orkiszowych
1 łyżka siemienia lnianego
garść rodzynek
1 mały banan
2 cząstki grejpfruta
2 suszone śliwki

Wykonanie:

Owoce obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Całość dajemy do małego garnczka, mieszamy i gotujemy ok. 5min. Gdy zaczyna się gotować, zostawiamy na małym ogniu dosłownie chwilę.

Podanie:

Owsianka do talerza, łyżka w dłoń i wcinamy ze smakiem kocham. A właśnie! Owsianka - z powodu otrębów - jest bardzo gęsta, dlatego jeśli ktoś preferuje rzadsze zupy, to należy dać albo więcej płynu albo dużo mniej otrębów, ew. zmienić proporcję tych "dwóch" składników.

Smacznego!

Źródło - Droga do Zadowolenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...