wtorek, 17 kwietnia 2012

Owsiane ciasteczka fitness - sezamowo-orzechowe


Składniki:

50g płatków owsianych
100g sezamu
100g orzechów: laskowych, włoskich, migdałów
60g rodzynek
150g mleka skondensowanego light
50g miodu
60g masła

Wykonanie:

Płatki owsiane i sezam podprażyć na suchej patelni.
Orzechy posiekać na drobne kawałeczki.
W garnku rozpuścić masło i miód, dodać mleko i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z ognia i dodać płatki, sezam i resztę bakalii. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Na stole rozłożyć duży kawałek folii aluminiowej i na środku umieścić bakaliową mieszankę. Zwinąć w rulon i wsadzić do lodówki na kilka godzin (ja zostawiłam na całą noc).
Schłodzone ciasto pokroić ostrym nożem na plastry i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 25 minut.

SMACZNEGO :))


Źródło - Kuchnia Light

1 komentarz:

  1. Wyglądają przepysznie! Czaję się na zrobienie podobnych, a na widok Twoich byłabym gotowa zacząć je robić nawet za kilka minut, gdyby nie to, że (na szczęście) jestem najedzona ;-D

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...