17 kwietnia 2012

Owsiane ciasteczka otrębowe


Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka otrębów pszennych
1/2 szklanki żurawiny
1/2 szklanki słonecznika
1/2 szklanki mąki razowej
1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki cukru brzozowego (lub 3 łyżki cukru brązowego)
1 jajko
270ml nektaru gruszkowego (z powodzeniem można użyć soku jabłkowego, brzoskwiniowego etc.)
60ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru

Wykonanie:

W jednym naczyniu umieścić wszystkie składniki suche - wymieszać.
W drugim naczyniu umieścić składniki mokre - wymieszać.
Połączyć zawartość obu naczyń i mieszać do połączenia się wszystkich składników.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i dużą łyżką nakładać ciasteczka.
Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut.


Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.