poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Owsianka z bananami smażonymi


Składniki:

3 łyżki płatków owsianych
1/2 szklanki wody
1/4 szklanki mleka
mały banan
2 łyżki serka wiejskiego
parę migdałów

Wykonanie:

Do gotującej się wody wsypujemy płatki, po chwili dolewamy mleko (regulujemy gęstość, jak lubimy) i gotujemy do napęcznienia.
Na suchą rozgrzaną patelnię wsypujemy posiekane migdały i prażymy, aż będzie się ulatniał przyjemny zapach i orzechy będą brązowieć (byle nie czernieć). Zdejmujemy migdały i na patelnię nakładamy pół łyżeczki miodu. Banana przekroić wzdłuż i na pół, żeby były cztery paski. Układać na miodzie, smażyć na złoty kolor. Delikatnie potrząsać i przewracać, uwaga, żeby nie zrobić paćki. Przełożyć do miski z owsianką, dodać serek wiejski i prażone migdały.


Źródło - Taniec Smaków

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...