środa, 25 kwietnia 2012

Owsiano-jęczmienna chrupiąca przegryzka wg Wiewióry


Składniki:

po 75g płatków jęczmiennych i owsianych
50g słonecznika
40g cukru trzcinowego
50g margaryny bez mlecznej
1 jajko przepiórcze
po sporej szczypcie soli morskiej i cynamonu

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagniatamy w misce. Nagrzewamy piekarnik do 150stC. Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy na złoto ok.30 minut. Studzimy i łamiemy na kawałki.


Źródło - Dzieje Kuchennej Wiewióry

2 komentarze:

  1. jutro prubuje;) wogole super blog;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy -> polecamy!, i cieszymy się, że Owsiankowo się podoba :D
    Smacznego chrupania!

    Pozdrawiamy,
    OWS

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...