17 kwietnia 2012

Owsiano-otrębowe batoniki fitness z dodatkiem suszonych wiśni


Składniki:

80g otrębów owsianych
120g zarodków pszennych
1 łyżeczka cynamonu
2 jajka
1/2 szklanki suszonych wiśni
3 łyżki cukru brzozowego
1/2 szklanki orzechów laskowych
1/3 szklanki oleju

Wykonanie:

W jednym naczyniu łączymy składniki suche, w drugim mokre. Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą.
Blaszkę o średnicy ok.20x20 wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy masę otrębową. Wciskamy łyżką w dno.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.
Gdy masa lekko przestygnie, kroimy na kawałki. Batoniki przechowywać w szklanym słoiku, nawet po kilku dniach są nadal pyszne!


Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.