17 kwietnia 2012

Owsiano-otrębowe ciasteczka cynamonowe z orzechami


Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka otrębów pszennych
1 szklanka otrębów owsianych
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki cukru brzozowego
120g żurawiny suszonej
80g orzechów włoskich
2 łyżeczki cynamonu
1 szklanka soku gruszkowego
2 jajka
1/3 szklanki oleju

Wykonanie:

W jednym naczyniu połączyć składniki suche, w drugim mokre. Zawartość obu naczyń połączyć razem. Mokrymi rękami z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać mokrą łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut.


Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.