niedziela, 1 kwietnia 2012

Pieczona owsianka z bakaliami


Składniki (2 porcje):

2/3 szklanki płatków owsianych
1/3 szklanki otrębów pszennych
1 jajko
1/4 szklanki mleka (sojowego)
po 2 łyżki migdałów i orzechów włoskich, posiekanych
1 duża łyżka miodu, rozpuszczonego
1 jabłko starte na mus
1/3 banana
pół łyżeczki cynamonu
3 suszone morele
4 suszone śliwki
2 łyżki suszonej żurawiny lub rodzynek
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ew słonecznik do posypania

Wykonanie:

W misce zmieszać płatki, otręby, suszone owoce, orzechy, proszek i cynamon. Mus z jabłka połączyć z miodem, jajkiem, mlekiem i rozgniecionym bananem. Mokre składniki dodać do suchych i dobrze wymieszać. Żaroodporne naczynie (u mnie 2 mniejsze - 8x15cm) posmarować cienko oliwą i przelać masę. Posypać wierzch słonecznikiem. Piec 45 min w temp. 180st.C.



Źródło - Taniec Smaków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...