wtorek, 10 kwietnia 2012

Serowo-warzywne kotleciki drobiowe z owsianymi otrębami


Składniki:

pierś z kurczaka (podwójna)
15 dkg pieczarek
1 cebula
pół czerwonej, słodkiej papryki
15 dkg tartego sera (ja użyłam tartej mozzarelli)
2 jajka, pół szklanki mąki pszennej
5 łyżek otrąb owsianych
woda
sól, pieprz, zioła do drobiu "Kamis", chilli
olej do smażenia

Wykonanie:

Pierś pokroić w drobna kostkę. Posypać przyprawami i odłożyć w chłodne miejsce.
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki i przesmażyć na oleju razem z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą. Przestudzone dodać do masy mięsnej, podobnie zrobić z pokrojoną drobno papryką.
Z jajek, mąki, otrąb i wody przygotować ciasto - powinno być dosyć gęste. Dodać je do masy mięsnej i dokładnie wymieszać.
Masę nakładać łyżką na patelnię do jajek sadzonych i smażyć na oleju z obu stron na złocisto.


Źródło - Kulinarna Pasja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...