21 kwietnia 2012

Wytrawna owsianka z jajami na twardo


Składniki (na 2 porcje):

35g płatków owsianych
1 łyżka siemienia lnianego
2 jajka (ugotowane na twardo)
szczypior (ok. pół pęczka)
5 orzechów włoskich
sól morska, pieprz
woda do ugotowania płatków (dno garnczka, ok.1/4 szkl. wody)

Wykonanie:

Płatki wraz ze zmielonym siemieniem gotujemy w osolonej wodzie. Ja SL mielę w młynku do kawy.
Jajka (uprzednio ugotowane) kroimy w kostkę.
Szczypior myjemy i drobno siekamy.
Orzechy obieramy i dzielimy na małe kawałeczki.
Po ugotowaniu "owsianki" mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.

Podanie:

Posypujemy po wierzchu szczypiorkiem i zabieramy się za jedzenie.
Smacznego!

Źródło - Droga do Zadowolenia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.