czwartek, 17 maja 2012

Owsiano-orkiszowe płatki z prażonym jabłkiem i jogurtem


Składniki (1 porcja):

1 średnie jabłko
40g płatków (u mnie 20g owsianych i 20g orkiszowych)
15g masła
garść orzechów ziemnych
łyżeczka miodu
pół łyżeczki cynamonu
+ do podania- 2 łyżki jogurtu naturalnego, szczypta brązowego cukru muscovado

Wykonanie:

Jabłko obieramy, kroimy w średniej wielkości kosteczkę. Płatki zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na kilka minut aby napęczniały. Masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy kostki jabłka, miód, orzechy. Smażymy przez kilka minut. Odlewamy ewentualną wodę z płatków i dodajemy je do reszty wraz z cynamonem. Dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Podajemy solo lub tak, jak wyżej napisałam w składnikach :) Smacznego!


Źródło - Smaczne i Zdrowe Inspiracje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...