24 czerwca 2012

Budyniowa owsianka z owocami leśnymi


Składniki:

1 szklanka mleka + dodatkowe 1/2 szklanki do rozpuszczenia proszku budyniowego
1 i 1/2 łyżki proszku budyniowego (ja użyłam cytrynowego)
5 łyżek płatków owsianych (górskich) - robiąc kolejny raz dodałam więcej bo lubię gęściejszą owsiankę
1 łyżeczka cukru
owoce

Wykonanie:

Do garnuszka wlać 1 szklankę mleka, wsypać płatki owsiane i zagotować. W tym czasie w 1/2 szklanki mleka rozmieszać proszek budyniowy i cukier. Miksturę wlać do gotującej się owsianki, energicznie mieszając by nie zrobiły się grudki. Chwilę trzymać na ogniu - do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi owocami.


Źródło - Kulinarna Pasja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.