niedziela, 17 czerwca 2012

Budyniowa owsianka z truskawkami i orzechami włoskimi


Składniki:

3 łyżki płatków owsianych
2/3 szklanki wody (lub mleka)
½ szklanki mleka
1 łyżka budyniu waniliowego

>dodatki:
garść truskawek
łyżka orzechów włoskich
łyżka nasion goji (opcjonalnie)

Wykonanie:

W rondelku zagotować wodę (lub mleko). Wsypać płatki i gotować. W ½ szklanki zimnego mleka rozpuścić dokładnie proszek budyniowy, żeby nie było grudek. Gdy płatki napęcznieją wlewać powoli mleko z budyniem, cały czas mieszając (opcjonalnie posłodzić). Chwilę trzymać na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać z pokrojonymi owocami i innymi dodatkami.


Źródło - Taniec Smaków

1 komentarz:

  1. bardzo lubię takie śniadania. Owsianki, kasza manna czy granole to bardzo często jest to czego szukam po przebudzeniu. Fajny pomysł na połączenie budyniu z płatkami owsianymi.

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...