niedziela, 24 czerwca 2012

Owsiane batoniki śniadaniowe - z orzechami i wafelkiem


Składniki:

400 ml mleka skondensowanego (słodzonego, pełnotłustego)
250g płatków owsianych (zwykłych)
150g orzechów ziemnych
50g słonecznika łuskanego
100g wafelka czekoladowego (u mnie mix Princessy i Prince Polo)

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 130 stopni.
Mleko podgrzewamy.
W dużej misce mieszamy płatki, orzechy, słonecznik i pokrojony w mniejsze kawałki wafelka.
Suche składniki zalać ciepłym mlekiem (zapach mleka rozpuszczającego czekoladę z batoników jest obłędny!) i dobrze wymieszać.
Masę przełożyć do foremki (kwadratowa o boku 25cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez około godzinę.
Po 15-20 minutach od upieczenia pokroić na mniejsze kawałki i studzić na kratce.


Źródło - Bake&Taste

2 komentarze:

  1. pozwolę sobie dodać bezpośredni link :)
    http://bakeandtaste.blogspot.com/2012/06/batoniki-sniadaniowe-z-orzechami-i.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Kaś -> Oczywiście! I my ze swej strony poprawiliśmy odnośniki na bezpośrednie (także w poprzednim przepisie).
    Na przyszłość będziemy zawsze wedle życzenia już tak podawać (mamy teraz mały rozgardiasz w związku z reorganizacją... wkrótce wszystko wjedzie na poprawne tory :))
    Dziękujemy za wyrozumiałość i pozdrawiamy!
    OWS

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...