niedziela, 17 czerwca 2012

Owsianka z masłem orzechowym i czeko-śliwką


Składniki:

3 łyżki płatków owsianych (błyskawicznych lub zwykłych)
¼ szklanki wody
½ szklanki mleka (ja robię na sojowym)
1 średnie jabłko
czubata łyżeczka masła orzechowego
łyżeczka czeko-śliwki lub powidła

Wykonanie:

Do rondelka wlać wodę i mleko, doprowadzić do wrzenia i wsypać płatki. Gotować, aż napęcznieją, dolać mleka wedle uznania. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeśli wolicie większe cząstki, to pokrójcie jabłko na kawałki.
Na spód miseczki włożyć połowę jabłka, zalać owsianką, nałożyć resztę jabłka, masło orzechowe i czeko-śliwkę.


Źródło - Taniec Smaków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...