środa, 13 czerwca 2012

Pieczona owsianka z malinami po węgiersku


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
1/2 łyżeczki siemienia lnianego
1 łyżka wiórków kokosowych
1 duży banan
1 szklanka mrożonych malin
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki wegańskiego masła lub oleju roślinnego (w wersji niewegańskiej noże być zwykłe masło)
1 łyżka otrąb pszennych

Wykonanie:

Żaroodporną miseczkę, w której będziemy piec, smarujemy masłem/ tłuszczem i posypujemy otrębami (tak żeby się "przykleiły" do tłuszczu). Banana rozgniatamy, dodajemy do niego płatki, siemię, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i rozmrożone maliny. Całość mieszamy, przekładamy do miseczki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-35min. Jemy na ciepło. Smacznego!


Źródło - Be Fit and Slim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...