środa, 18 lipca 2012

Orkiszowe pancakes z owsianymi płatkami, malinami i czekoladą


Składniki (1 porcja – 3 placki):

3 łyżki płatków owsianych
¼ szklanki mąki orkiszowej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 białko*
¼ szklanki mleka (u mnie sojowe)
2 kostki mlecznej czekolady
3 łyżki malin (świeże lub mrożone)
+ do podania: syrop klonowy

Wykonanie:

Zmieszać płatki, mąkę i proszek. Dodać białko, mleko i zmiksować. Czekoladę pokroić w kosteczkę i zmieszać z masą. Na końcu delikatnie wmieszać maliny.
Rozgrzać patelnię i nakładać po dwie łyżki ciasta na placka. Smażyć ok. 3 min z jednej strony, przewrócić na drugą i podpiec.
Podawać polane syropem.

*jeżeli robicie z podwójnej porcji, to można białka zastąpić całym jajkiem


Źródło - Taniec Smaków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...