18 lipca 2012

Owsiana granola uniwersalna


Składniki (duży słoik):

2 szklanki płatków owsianych, najgrubszych – górskich
½ szklanki kokosu
½ łyżeczki cynamonu (dodaję również tyle samo imbiru)
½ szklanki orzechów (migdały, włoskie), grubo posiekane
ew. 3 łyżki nasion słonecznika
4-5 łyżek miodu
2 łyżki oleju

Wykonanie:

Zmieszać wszystkie sypkie składniki. Rozpuszczony miód wymieszać z olejem i wlać do mieszanki. Wszystko dokładnie wymieszać. Dużą blachę cienko posmarować olejem, wsypać granolę. Piec 30min, w temp. 150st.C, co 10min wyciągać i mieszać szpatułką, żeby się równomiernie przypiekło.


Źródło - Taniec Smaków
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.