1 lipca 2012

Owsiane ciasto/batoniki muesli

Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki otrębów
(u mnie miks różnych)
1/4 szklanki cukru trzcinowego
1 białko
1 szklanka soku gruszkowego/brzoskwiniowego
1 szklanka poppingu z amarantusa
1 szklanka miksu bakalii: suszone morele, śliwki i żurawina
1 szklanka miksu orzechów i pestek - nerkowce, włoskie, pestki dyni i słonecznika
2 łyżki karobu
2 łyżki dobrego oleju roślinnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Płatki owsiane mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia, cukrem, otrębami i poppingiem. Dodajemy posiekane suszone owoce i orzechy oraz karob. Dodajemy olej i sok, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białko i mieszamy dokładnie. Wykładamy na blaszkę lub do formy i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.

Źródło - Feed Me Better
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.