niedziela, 1 lipca 2012

Owsiane muffiny z jagodami

Składniki (na 12 sztuk):

1,5 szklanki płatków owsianych, błyskawicznych
1 szklanka mąki
po jednej łyżeczce proszku do pieczenia i sodki
szczypta soli
1/2 szklanki brązowego cukru
1 szklanka jagód
1 jajko
1/3 kostki rozpuszczonego i ostudzonego masła
1 szklanka jogurtu jagodowego

Wykonanie:

Suche składniki mieszamy w misce. W drugiej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy schłodzone masło, jogurt i dokładnie mieszamy. Powoli wsypujemy suche składniki, mieszając, aż powstanie jednolita masa. Na koniec wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy. Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C i pieczemy około 20 minut (z termoobiegiem).

Źródło - przepis nadesłany; Zjedz ze Smakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...