czwartek, 12 lipca 2012

Owsianka miodowo-morelowa z kaszą jaglaną


Składniki (na 1 porcję):

25g płatków owsianych
15g otrębów owsianych
6-7g zmielonej kaszy jaglanej
2-3 morele
150-160ml mleka
dwie duże łyżki miodu
szczypta cynamonu i pół małej łyżeczki soli

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy wodą (1-2cm nad poziom płatków). Gotujemy do wchłonięcia wody. Następnie zalewamy płatki mlekiem i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę morele. Dosypujemy zmieloną kaszkę jaglaną. Gotujemy aż owsianka stanie się gęsta (2-4 minuty max). Wyłączamy gaz. Dodajemy miód i sól. Nalewamy na talerzyk i gotowe. No jeszcze można posypać cynamonem, polać jogurtem albo dodać serka wiejskiego.

Źródło - Poziomkowy Elinownik

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...