12 lipca 2012

Owsianka multiowocowa - gotowa rano w minutę

Wykonanie:

Wieczorem: 70g płatków owsianych zwykłych 20g otrębów owsianych, zalewamy wodą 1-2cm nad powierzchnię płatków.Wstawiamy na gaz. Gotujemy około 1-2 minuty do wchłonięcia wody. Następnie zalewamy ok.200-250ml mleka. Gotujemy mniej niż minutę lub wcale. Odstawiamy.

Rano: dolewamy ok.100-150ml mleka (np. sojowego waniliowego), dodajemy miękkie owoce (maliny, poziomki, banana itp.). Gotujemy ok. minutę. Dodajemy odrobinę soli i jeżeli ktoś lubi na prawdę słodkie owsianki to jeszcze trochę cukru lub innego słodziła (mleko waniliowe bywa bardzo słodkie). Przelewamy na talerze. Posypujemy owocami. Fine.

Źródło - Poziomkowy Elinownik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.