22 sierpnia 2012

Mleczna owsianka z bakaliami


Składniki (1 porcja):

300ml mleka (u mnie 0,5%)
4 łyżki płatków owsianych górskich
10 tabletek słodzika/lub cukier (około 2 łyżki)
3 suszone morele
2 łyżki rodzynek
1,5 łyżki słonecznika

Wykonanie:

do rondelka wlać mleko, dodać słodzik lub cukier, lekko podgrzać, wsypać płatki owsiane, mieszając doprowadzić do wrzenia, chwilkę pogotować, odstawić. W tym czasie przygotować w rodzynki i słonecznik, morele pokroić na małe kawałeczki. Dodać bakalie do płatek z mlekiem, i znowu zagotować, tym razem gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki i delektujemy się przepysznym smakiem :) Smacznego!



Źródło - Little Brain Child
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.