środa, 29 sierpnia 2012

Owsiane bułeczki twarogowe


Składniki:

kostka twarogu - 250g
jajko
3/4 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki otrębów pszennych
2 łyżki siemienia lnianego
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cukru i szczypta soli

Wykonanie:

Twaróg miksujemy z jajkiem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. Formujemy małe bułeczki. Bułeczki kładziemy na blasze posmarowanej margaryną. Wierzch bułeczek smarujemy wodą i posypujemy siemieniem lnianym. Blaszkę z bułkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Mi wyszły 4 zgrabne bułeczki. Są bardzo smaczne i zdrowe. Następnym razem będę robić z podwójnej porcji :)


Źródło - Rodzynka Fit

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...