sobota, 4 sierpnia 2012

Owsianka z jagodami i masłem orzechowym

Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka płatków ryżowych
1 łyżka otrębów (u mnie miks)
szklanka mleka
1 łyżka miodu / cukru lub słodzika
garść jagód
łyżka masła orzechowego

Wykonanie:

Do garnuszka wlewamy mleko i podgrzewamy. Gdy będzie już ciepłe, wsypujemy płatki owsiane i otręby. Gotujemy na małym ogniu często mieszając. Po 2-3 minutach wyłączamy gaz, przykrywamy garnuszek przykrywką i odstawiamy na 5-10 minut. Przekładamy do miseczki, dodajemy jagody i masło orzechowe.

Źródło - Feed Me Better

2 komentarze:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...