4 sierpnia 2012

Owsianka z nektarynką i nerkowcami

Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrębów (u mnie miks)
szklanka mleka
1 łyżka miody / cukru lub słodzika
kilka posiekanych nerkowców
1 nektarynka
1/2 łyżeczki siemienia lnianego

Wykonanie:

Do garnuszka wlewamy mleko i podgrzewamy. Gdy będzie już ciepłe, wsypujemy płatki owsiane i otręby. Gotujemy na małym ogniu często mieszając. Po 2-3 minutach wyłączamy gaz, dodajemy orzechy przykrywamy garnuszek przykrywką i odstawiamy na 5-10 minut. Przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną na kawałki nektarynkę i posypujemy siemieniem lnianym.

Źródło - Feed Me Better
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.