środa, 22 sierpnia 2012

Pieczona owsianka w 3 odsłonach


Składniki (1 porcja):

5 łyżek otrąb
czubata łyżka płatków owsianych
200ml mleka + 100ml wody (do płatek owsianych)
dowolne dodatki (u mnie truskawki [w środku], słonecznik, rodzynki, żurawina suszona)
dowolna substancja słodząca
dowolne owoce do dekoracji + u mnie mus rabarbarowy (jak wszędzie zresztą ;p)

Wykonanie:

z podanych składników (bez owoców do dekoracji) zrobić owsiankę, taką jakbyśmy jedli normalnie na ciepło. Wlać ją do naczynia, w którym można zapiekać. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut do powstania chrupiącej skórki. Udekorować owocami,a nawet bitą śmietaną, cukrem pudrem, czekoladą, nutellą, masłem orzechowym, czymkolwiek :) I zajadać się najpyszniejszą wersją owsianki na świecie. A tak swoją drogą muszę wypróbować jeszcze tą na zimno z lodówki. :)




 (wartość kaloryczna podana dla podstawy - otręby, płatki, mleko z wodą)

Źródło - Little Brain Child

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...