26 września 2012

Owsiane placki razowe na jogurcie

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1/4 szklanki mąki razowej
300 g jogurtu naturalnego
1 jajko
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Wykonanie:

Płatki owsiane wymieszać z jogurtem i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie dodać jajko i oliwę.
Wszystkie składniki suche wymieszać razem i połączyć z resztą składników.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać placuszki. Smażyć z obu stron na średnim ogniu - ja smażyłam na patelni ceramicznej bez dodatku tłuszczu.

Źródło - Kuchnia Light

3 komentarze:

  1. mmm, wyglądają apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. takich owsiankowych placków jeszcze nie jadłam, więc koniecznie muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ile placuszków wychodzi z tego przepisu?:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.