środa, 26 września 2012

Owsiany deser jogurtowo-porzeczkowy


Składniki (1 porcja):

jogurt naturalny
czerwone porzeczki
maliny
płatki jęczmienne lub owsiane
fruktoza, cukier brzozowy lub zwykły

Wykonanie:

Jogurt posłodzić do smaku. Do wysokiej szklanki wrzucamy naprzemiennie porzeczki, jogurt, płatki, maliny, jogurt, znów płatki i na koniec jogurt. dekorujemy owocami i podajemy schłodzone - najlepsze po pary godzinach, gdy płatki zmiękną.


(dop. Owsiankowo - wartości odżywcze obliczone dla porcji: garstka porzeczek i malin, 250ml jogurtu, 1 łyżka cukru, 4 łyżki płatków owsianych)
 
Źródło - Kuchnia Light

4 komentarze:

  1. Przygotowuję sobie taki koktajl na śniadanie, lecz zamiast płatków dodaję otręby - robię to wieczorem i rano jak znalazł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. skąd o tej porze roku wziąć czerwone porzeczki?

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy -> autorka przepisu, publikując go, zapewne miała jeszcze porzeczki świeże... teraz, jak ktoś nie zamrażał własnych, to zawsze można w sklepach poszukać mrożonek ;]

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...