26 września 2012

Owsiany deser jogurtowy z czereśniami

Składniki (1 porcja):

czereśnie
gęsty jogurt
cukier brzozowy lub fruktoza
płatki owsiane górskie
płatki migdałowe

Wykonanie:

Czereśnie pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki.
Serek wymieszać z cukrem i czereśniami.
Na dno szklaneczki włożyć kilka czereśni, na to część serka, latki owsiane i znów serek. Wstawić do lodówki, by płatki zmiękły.
Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni i posypać deser przed podaniem.

SMACZNEGO :)

(dop. Owsiankowo - wartości odżywcze obliczone dla porcji: garstka czereśni, 250ml jogurtu, 1 łyżka cukru, 4 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki migdałowych)

Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.