środa, 26 września 2012

Owsiany deser jogurtowy z czereśniami

Składniki (1 porcja):

czereśnie
gęsty jogurt
cukier brzozowy lub fruktoza
płatki owsiane górskie
płatki migdałowe

Wykonanie:

Czereśnie pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki.
Serek wymieszać z cukrem i czereśniami.
Na dno szklaneczki włożyć kilka czereśni, na to część serka, latki owsiane i znów serek. Wstawić do lodówki, by płatki zmiękły.
Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni i posypać deser przed podaniem.

SMACZNEGO :)

(dop. Owsiankowo - wartości odżywcze obliczone dla porcji: garstka czereśni, 250ml jogurtu, 1 łyżka cukru, 4 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki migdałowych)

Źródło - Kuchnia Light

2 komentarze:

  1. wygląda świetnie i pewnie też tak smakuje! ubóstwiam takie rzeczy!:) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...