13 października 2012

Overnight oats parfait - banana&pear

Składniki (1 porcja)

1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1/3 szklanki jogurtu greckiego
1/3 szklanki mleka bananowego (lub zwykłego + dodatkowe słodzidło i ulubiony ekstrakt, np. waniliowy)
łyżka syropu z agawy
1/2 łyżeczki cynamonu
1/3 łyżeczki sproszkowanego imbiru
1 duży, dojrzały banan
1 duża, dojrzała gruszka

Wykonanie:

Wieczorem połączyć płatki, jogurt, mleko, cynamon, syrop z agawy w miseczce. Przykryć i wstawić do lodówki. Gruszkę obrać, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w kawałki, przełożyć do foliówki i włożyć do zamrażalnika na noc.
Rano zmiksować zamrożoną gruszkę (najlepiej w food processor) z imbirem. W wysokiej szklance ułożyć powstały sorbet gruszkowy, na to wyłożyć owsiankę. Na wierzch położyć pokrojonego w plastry banana. Konsumować od razu ;-)

Źródło - Słodkie Inspiracje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.