13 października 2012

Owsiana granola 'pina colada'

Składniki:

3 szklanki płatków owsianych *
4 łyżki otrębów
80g wiórków kokosowych
100ml miodu
olejek rumowy
białko z dużego jajka
szczypta soli
60g groszków z białej czekolady
100g rodzynek
30g płatków kokosowych

Wykonanie:

Płatki owsiane, otręby i wiórki wymieszać. Dodać miód i kilka(naście) kropli olejku rumowego, wymieszać ponownie. Białko ubić na sztywno z solą, wmieszać do płatków. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego na 170 st. C piekarnika. Piec do zezłocenia, ok. 30-40 min. W trakcie pieczenia kilkukrotnie przemieszać. Następnie wystudzić. Dodać czekoladę, rodzynki i płatki, wymieszać, przełożyć do szczelnego pojemnika lub słoika.

* użyłam błyskawicznych, bo tylko takie miałam pod ręką

Źródło - Słodkie Inspiracje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.