sobota, 13 października 2012

Owsiana granola szarlotkowa

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych (użyłam błyskawicznych)
szklanka otrębów owsianych
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy do szarlotki
2 opakowania (200g) orzechów włoskich
2/3 szklanki płynnego miodu
2 średnie jabłka
dwie garście suszonych jabłek
szklanka rodzynek

Wykonanie:

Płatki, otręby, cynamon i przyprawę, a także posiekane orzechy wymieszać w misce. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i razem z sokiem wymieszać z miodem. Dodać do suchych składników i wymieszać. Przełożyć na blaszkę, prażyć w piekarniku (170st.C) przez 30-40 minut. W trakcie pieczenia kilkukrotnie przemieszać. Po wyciągnięciu do granoli dodać rodzynki i suszone jabłka. Przechowywać w szklanym, suchym pojemniku lub zakręcanym słoiku.

Źródło - Słodkie Inspiracje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...