5 października 2012

Owsiane ciasteczka kokosowe z czekoladą


Składniki (ok.20 sztuk):

3/4 szklanki mąki pszennej
1 szklanka płatków owsianych
1/4 łyżeczki sody
1 jajko
100g masła, bardzo miękkiego
1/3 szklanki cukru
1/2 szklanki wiórków kokosa
50g białej czekolady / butterscotch chips
50g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

W dużej misce zmiksować masło z cukrem, dodać jajko i miksować na puszystą, jasną masę. Dodać mąkę, płatki, kokos i sodę, wymieszać. Czekoladę pokroić w kosteczkę, wsypać do miski i dokładnie połączyć z masą. Nabierać ciasto łyżką, najlepiej taką do lodów, gotową kulkę spłaszczać i układać na blaszce z papierem do pieczenia. Piec 12 minut w temp. 180st.C.


Źródło - Taniec Smaków
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.