5 października 2012

Owsianka dyniowa z masłem orzechowym


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
½ szklanki wody
½ szklanki mleka
¼ łyżeczki przyprawy do piernika
Garść płatków zbożowych, frutina
2 łyżki puree z dyni (moje domowe)
1 łyżeczka masła orzechowego
1 świeża figa lub brzoskwinia

Wykonanie:

Zagotować wodę z mlekiem, wsypać płatki owsiane i gotować, aż napęcznieją i masa zgęstnieje. Wyłączyć gaz w wmieszać przyprawę do piernika.
Na spód miski wsypać płatki zbożowe, zalać owsianką. Dodać puree z dyni i masło orzechowe, ja wmieszałam łyżeczką w postaci zawijasów (masło musiałam podgrzać w mikrofali). Podać z kawałkami świeżej figi lub brzoskwini.


Źródło - Taniec Smaków
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.