13 listopada 2012

Owsiane crumble rabarbarowo-jabłkowe

Składniki (1 porcja):

1/2 jabłka
długa łodyga rabarbaru
1 łyżka cukru + 1 łyżeczka (użyłam brązowego)
2 płaskie łyżki mąki (użyłam pełnoziarnistej)
łyżka płatków owsianych
płaska łyżka masła
kilka orzechów nerkowca

Wykonanie:
 
Jabłko pokroić w kostkę, a rabarbar w dość grube paski. Wymieszać w misce z łyżeczką cukru i przełożyć do natłuszczonej kokilki.
W osobnym naczyniu połączyć masło z łyżką cukru, mąką i płatkami owsianymi. Palcami utworzyć okruszki i posypać nimi owoce w kokilce. Na koniec ułożyć nerkowce.
Piec przez około 20 minut w 200 stopniach.


Źródło - Emma Gotuje

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.