12 listopada 2012

Owsiane gofry


Składniki (2 porcje):

1/2 szklanki mąki owsianej + 2-4 łyżki (przesiać)
sól
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka owsianego
łyżeczka syropu z agawy
łyżka oleju + łyżka mąki ziemniaczanej (rozrobić)

Wykonanie:
W misce mieszamy suche składniki- mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dolewamy mleko owsiane, syrop i olej rozrobiony z mąką ziemniaczaną. Miksujemy robotem do DOKŁADNEGO połączenia składników (nie radzę mieszać łyżką, bo mąka owsiana zbija się w grudki, nie ma siły żeby powstało wtedy z tego ciasto).
Pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy nasmarowanej olejem do złotego koloru i chrupkości.
Smacznego!

Źródło - Szpinakowa Wróżka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.