środa, 12 grudnia 2012

Owsiana granola kokosowa

Składniki:

200g płatków owsianych górskich
1 duża łyżka miodu
1/2 szklanki mleczka kokosowego
70g wiórek kokosowych

Wykonanie:

Mieszamy płatki z wiórkami kokosowymi. Miód i mleko podgrzewamy, aż połączą się i wlewamy do płatków. Dokładnie mieszamy do momentu jak wszystkie płatki będą wilgotne, a cała mieszanka mleczna się wchłonie. Rozkładamy w wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w 160ºC przez ok 40 min. Aby zrobiły się ładne grudki co jakiś czas mieszamy naszą granolę widelcem.


Źródło - Modern Taste

1 komentarz:

  1. Uwielbiam kokosowe klimaty.. Choć czy może by się dało zastąpić czymś innym mleczzko kokosowe? :)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...