16 grudnia 2012

Owsianka z prażonymi migdałami w miodzie


Składniki (1 porcja):

mleko + woda
płatki owsiane
migdały całe (garść)
łyżka miodu
coś dla osłody – cukier, słodzik

Wykonanie:

W małym garnuszku zagotowujemy wodę z mlekiem, w proporcji pół na pół, ilości – w zależności od apetytu. Gdy się zagotuje, wrzucamy kilka łyżek płatków owsianych, też w zależności od miłości do owsianki. Gotujemy kilka minut na wolnym ogniu, co chwila mieszając. Słodzimy. W tym samym czasie na patelni prażymy posiekane niedbale migdały, aż nabiorą rumieńców. Dodajemy łyżkę miodu i szybko mieszamy, zdejmujemy z ognia. Owsiankę przekładamy do miseczki, na wierzch wykładamy prażone, słodziutkie migdały.
Smacznego i pięknego dnia!

Źródło - Kocie Smaki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.