sobota, 22 grudnia 2012

Owsiany a'la piernik pełnoziarnisty z bakaliami


Składniki:

1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki płatków owsianych górskich
1 i 1/3 szklanki mleka
2-3 łyżki słodzika Stewia w proszku
4 łyżki kakao
6 łyżek oleju
garść żurawiny
garść rodzynek
2 garście mieszanych orzechów
opakowanie przyprawy do piernika (u mnie Kotanyi - chyba jedyna bez mąki 
i cukru)
1 łyżka proszku do pieczenia 

Wykonanie:

Orzechy uprażyć na suchej patelni (nie jest to konieczne).
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie kolejno wlewamy olej i mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. 
Piec w 180 stopniach przez ok 35 - 40 minut.

Źródło - Jesteśmy Tym, Co Jemy

2 komentarze:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...