niedziela, 6 stycznia 2013

Jesienna owsianka z jabłkami


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka otrębów pszennych
1 szklanka chudego mleka
1/4 łyżeczki cynamonu
1 jabłko
2 łyżki posiekanych orzechów
cukier brzozowy lub stewia do smaku

Wykonanie:

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Płatki owsiane i otręby wsyp do garnka, zalej mlekiem i zagotuj. Gotuj przez około 5 minut cały czas mieszając. Dodaj jabłko, cynamon i podgotuj jeszcze minutę.
Owsiankę zdejmij z ognia i w razie konieczności dosłodź do smaku.
Przelej na talerz i posyp orzechami.

SMACZNEGO I MIŁEGO DNIA!


Źródło - Kuchnia Light

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...