niedziela, 6 stycznia 2013

Lekki wypiek owsiano-bananowy


Składniki (1 porcja):

40g płatków owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
1 banan
2 łyżki mleka (wersja wege: sojowe)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
dżem truskawkowy
*można dosłodzić do smaku, ale dla mnie słodycz banana okazała się wystarczająca

Wykonanie:

Składniki suche mieszamy, a następnie dodajemy zmiksowanego banana. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. W połowie dodajemy dżem truskawkowy, który przykrywamy pozostałą warstwą ciasta. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 185*C.


Źródło - przepis nadesłany; Relish It

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...