26 stycznia 2013

Mleczna owsianka bananowo-kokosowa

Składniki (1 porcja):

1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1/3 szklanki płatków owsianych
2 łyżki wiórków kokosowych
1 banan
1 łyżka cukru
cynamon
kostka ciemnej czekolady

Wykonanie:

Mleko z wodą zagotować. Wsypać płatki owsiane i wiórki kokosowe. 
Gotować na małym ogniu około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Banana pokroić w kostkę (kilka plasterków zostawiając do dekoracji) dodać do owsianki.
Dodać cukier (ew. miód) i przyprawić do smaku cynamonem.
Przełożyć do miseczki. Udekorować plasterkami banana i startą kostką czekolady.

Smacznego ;)

Źródło - Piekielna Kuchnia Anety

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.