26 stycznia 2013

Owsiane batoniki musli



Składniki:

250g płatków owsianych
puszka mleka skondensowanego słodzonego
80g wiórków kokosowych
ok. 300g bakalii
(orzechy, rodzynki, pestki dyni, słonecznika, żurawina suszona, daktyle itp)
2 rządki gorzkiej czekolady (opcjonalnie)

Wykonanie:

W misce wymieszać płatki owsiane, wiórki kokosowe, bakalie, i pokrojoną w małe kawałeczki czekoladę.
Mleko przelać do garnuszka i podgrzać aż będzie gorące (nie gotować).
Gorące  mleko wlać do miski i wymieszać z sypkimi składnikami.
Blachę o wymiarach 25x30cm. wyłożyć papierem.
Włożyć masę, wyrównać.
Piec w nagrzanym do 130 stopni piekarniku ok.1h
Po wyjęciu  z piekarnika odstawić aż masa zastygnie i pokroić na 
batoniki.

SMACZNEGO :)

Źródło - Piekielna Kuchnia Anety
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.