14 stycznia 2013

Owsiane ciastka orzechowe

Składniki:

2/3 szklanki płatków owsianych
2/3 szklanki orzechów włoskich
2 szklanki mąki
kostka masła
1/2 szklanki brązowego cukru
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika

Wykonanie:

Na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Mąkę wymieszać z płatkami i orzechami i przyprawą. Wlać masło z miodem i cukrem. Połączyć wszystko w zbitą masę. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczony placek pokroić na sporej wielkości ciastka, dobrze ostudzić.

Smacznego!
P.

Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.