17 stycznia 2013

Owsiane ciastka z laskowym orzeszkiem i czekoladą

Składniki:

100 g miękkiego masła
2 jajka (4 przepiórcze)
100 g cukru
250 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (ja użyłam, 1/4 łyżeczki sody)
50 g płatków owsianych
po 50 g posiekanej czekolady (u mnie gorzkiej) i orzechów laskowych

Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180st.C.
Masło ubijamy mikserem z jajkami i cukrem. Dodajemy make z proszkiem, płatki, czekoladę i orzechy. Całość dokładnie mieszamy. Z ciasta robimy kulki, spłaszczamy je i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując ok 4cm odstępu.
Pieczemy ok 15-20 minut by się zrumieniły.

Źródło - Dzieje Kuchennej Wiewióry
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.