21 stycznia 2013

Owsiane muffinki z bakaliami

Składniki (6 sztuk):

100g jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju
90g mąki
60g płatków owsianych
2 łyżeczki sodki
1 łyżeczka cynamonu
1 jajko
40g suszonej żurawiny
40g suszonych i pokrojonych w kostkę moreli

Wykonanie

Suche składniki łączymy ze sobą. Tak samo robimy z mokrymi, a następnie do masy jajecznej dodajemy produkty mączne i łączymy.
Na koniec dodajemy suszone owoce i ponownie mieszamy.
Masę nakładamy do papilotek i całość pieczemy w 180 stopniach około 25 min.
Podajemy oprószone cukrem pudrem, przełożone miodem/dżemem lub bez dodatków.

Smacznego :)

Źródło - Życie ze Smakiem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.