5 stycznia 2013

Owsiano-sezamowe ciasteczka dietetyczne - bez mąki


Składniki:

2 białka
2 łyżki brązowego cukru
3 łyżki płatków owsianych górskich
5 łyżek sezamu
1 łyżka oliwy

Wykonanie:

Piekarnik nagrzej do 170 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Białka ubij mikserem na sztywną pianę, dodaj cukier i miksując na najniższych obrotach dodaj sezam, płatki owsiane i na koniec oliwę.
Na blaszkę nakładaj łyżką płaskie ciasteczka, wyrównaj powierzchnię łyżką.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 12-15 minut.
Ciasteczka lekko przestudź i jeszcze ciepłe zdejmij z blachy.

Smacznego :)


Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.