8 stycznia 2013

Owsiany flapjack truskawkowy



Składniki:

300g truskawek
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
15g brązowego cukru 
200g masła
200g płatków
200g mąki pszennej

Wykonanie:

1.Pokroić truskawki, obsypać cukrem pudrem i polać sokiem z cytryny. Odstawić.
2. Rozpuścić masło z cukrem, chwilę podgrzewać do rozpuszczenia cukru
3. Zdjąć z ognia, dodać płatki i mąkę
4. Rozłożyć połowę masy w natłuszczonej formie 20x20 cm
5. Rozłożyć truskawki
6. Przykryć resztą masy
7. Lekko docisnąć masę do brzegów formy
8. Piec 60 min (u mnie 170-180 stopni termoobieg)
9. Kroić ciepłe ciasto, ale pozostawić w formie do wystygnięcia

Źródło - Zufikowo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.