czwartek, 17 stycznia 2013

Razowe owsiane crumble śliwkowo-morelowe

Składniki:

60g mąki pszennej pełnoziarnistej
60g płatków owsianych
20g pestek słonecznika
60g masła
30g brązowego cukru
po pięć moreli i śliwek

Wykonanie:
Owoce myjemy i pestkujemy. Układamy w naczyniu do zapiekania.
Składniki ciasta łączymy, mają przypominać kruszonkę, i rozkładamy na owocach.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st.C ok.30 minut.
Polecam również wariant śliwkowo jabłkowy i jabłkowo borówkowy.

Źródło - Dzieje Kuchennej Wiewióry

4 komentarze:

  1. cudowny deser na chłodny wieczór :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te śliwki to na zdjęciu wyglądają jak truskaweczki :) Ogólnie bardzo apetyczny deserek - w dodatku zapowiada się łatwy w przygotowaniu a to istotne dla osób zabieganych.

    Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów kulinarnych.Zapraszam też do mnie, aktualnie trwa konkurs z nagrodą: http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolejny owsiany deser na mojej liście do zrobienia, dziękuję za inspirację:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam crumble w każdej postaci ;)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...